Så här aktiverar eller avaktiverar du platstjänster på iPhone

Placeringstjänster på iPhone tillåter dina appar att göra alla sorters saker, till exempel ge vägbeskrivning från din nuvarande plats till din destination eller spåra din joggingväg med gps. Du kan också välja specifika appar som har tillgång till din platsinformation så att du inte slösar bort batteriet eller ger bort mer integritet än du behöver. Medan platstjänster på iPhone är ganska grundläggande för många av de tillgängliga funktionerna kan du välja att stänga av platstjänster helt och hållet. Oavsett om du bestämmer dig för att slå på eller av platstjänster, är det helt upp till dig och hur du använder din iPhone-vi går över båda. Så här aktiverar eller avaktiverar du platstjänster på iPhone.

Innehållsförteckning

Så här stänger du platstjänster av / på

Så här aktiverar / avaktiverar du lokaliseringstjänster på en app-för-app-bas

Så här delar du din plats med familj

Så här stänger du av min plats

Så här stänger du platstjänster av / på

Att aktivera eller avaktivera iPhone: s platstjänster är lätt att göra inom dina sekretessinställningar. När du stänger platstjänsterna helt, kommer ingen av dina appar att kunna spåra eller använda din plats. Så här aktiverar eller avaktiverar du platstjänster:

  • Öppna appen Inställningar.

  • Tryck på Sekretess.

  • Välj Platstjänster.

  • Byt platstjänster av för att stänga av platstjänster helt eller

  • Byt platstjänster om, om det tidigare var avstängt och du vill aktivera det.

Om du vill att de flesta av dina appar inte använder platstjänster, men du inser att vissa appar, till exempel Maps, behöver platstjänster att fungera, se till att platstjänster är på och gå vidare till nästa tips. Vi kommer att täcka hur du aktiverar eller stänger platstjänster på en app-för-app-basis nedan.

Så här aktiverar / avaktiverar du lokaliseringstjänster på en app-för-app-bas

Personligen tycker jag att det här är det bästa sättet att hantera platstjänster på iPhone. Det här låter dig titta på varje app på din iPhone som vill använda din plats, så kan du välja om den appen alltid kan använda din plats, aldrig eller när du använder den. Genom att ge enskild plats åtkomst till varje app kan du använda platstjänster för Maps-appen medan du stänger platstjänster för, t.ex. Facebook. Så här aktiverar eller avaktiverar du platstjänster på en app-för-app-basis:

  • Öppna appen Inställningar.

  • Tryck på Sekretess.

  • Välj Platstjänster.

  • Du får se en lista över alla dina appar som vill använda din plats. Vissa appar kommer att begära mer platsanvändning än andra. Till exempel vill appen Weather använda din plats Alltid eller Aldrig, men appen Meddelanden begär plats åtkomst antingen Aldrig eller Medan App används.

  • Gå igenom din lista över appar och bestäm huruvida var och en behöver använda din plats eller ej. Tryck sedan på appen och välj antingen Aldrig, Alltid eller Medan du använder appen.

  • Gör det här för varje app på listan och du har anpassat dina platstjänster på iPhone.

Så här delar du din plats med familj

Om du använder iCloud Family Sharing på iPhone kan du enkelt dela din plats med familjemedlemmar. Det här är bra särskilt för familjer med barn, eftersom det garanterar att de kan hitta dig och vice versa. För att dela din plats med familj:

  • Öppna appen Inställningar.

  • Tryck på Sekretess.

  • Välj Platstjänster.

  • Tryck på Dela mitt läge.

  • Under Familj får du se listan över andra iPhone-användare i din familjdelningskrets.

  • Tryck på deras namn eller e-postadress och tryck sedan på Dela mitt läge.

  • Med det här aktiverat kan de kolla appen Sök mina vänner för att alltid se var du är baserad på din enhets plats.

Om du vill sluta dela din plats med dem klickar du på revidera den här sidan och trycker på Stopp dela mitt läge. Om du föredrar att inte dela din plats alls med någon, kommer nästa tips att gå över hur du stänger av Dela mitt läge.

Så här stänger du av min plats

Du kan dela din plats med alla som har ett Apple-ID från din iPhone. Detta görs vanligen inom appen Sök mina vänner. Men om du hellre vill se till att du aldrig delar din plats, kan du stänga av Dela mitt läge. Att göra detta:

  • Öppna appen Inställningar.

  • Tryck på Sekretess.

  • Välj Platstjänster.

  • Välj Dela mitt läge.

  • Byt ut Dela min plats.