Så här stoppar du Facebook från att komma åt dina kontakter på iPhone

Om du har Facebook-appen på din iPhone, har du gått med på att tillåta Facebook tillgång till all telefonens kontakter. Om du inte kommer ihåg att ge det tillståndet, gör jag heller inte; men tydligen är det en del av villkoren för tjänsten. Oroa dig inte, men; Det finns ett enkelt sätt att ändra den här delningsinställningen och göra namnen och numren i din Kontakter-app privat igen. Låt oss börja lära oss hur du hindrar Facebook från att komma åt dina kontakter på iPhone.

Det första steget vi ska ta är att stänga av tillståndet som tillåter att Facebook automatiskt laddar upp dina kontakter. Det beror på att även om vi tar bort din nuvarande lista över uppladdade kontakter uppdaterar de bara nästa gång din iPhone ansluter till Facebook-servern om du inte ändrar inställningen först.

  • Öppna Facebook-appen och tryck på de tre staplarna längst ner till höger på din skärm.
  • Bläddra ner och tryck på Inställning och sekretess.

  • Tryck på Inställningar.
  • Bläddra ner sidan till Media och Kontakter och tryck på Ladda upp kontakter.

  • Byt ut uppladdningskontakter.

Nu när Facebook inte längre laddar upp dina kontakter automatiskt, är det dags att ta bort kontakter som appen redan har laddat upp från din iPhone. För att unsync dina kontakter måste du logga in på Facebook från en webbläsare istället för att använda Facebook-appen.

  • Följ den här länken.
  • Detta tar dig till en sida där du kan hantera dina uppladdade kontakter. klicka på Ta bort.

  • Facebook bekräftar din förfrågan och tar bort dina kontakter inom några minuter.

När du har gjort det här kommer Facebook inte att kunna föreslå vänner baserat på appen Kontakter på din iPhone. Men jag är säker på att du kommer att kunna hitta och lägga till någon du behöver utan de rekommendationerna!