Hur man lämnar iTunes Family Sharing

Det finns några olika sätt att lämna en Family Sharing-grupp, men det finns några regler du bör vara medveten om innan du gör det. Det här tipset visar hur lätt det är att lämna en Family Sharing-grupp och sedan berätta om Apples familjelivsbestämmelser.

När du lämnar familjedelning kommer du att förlora tillgången till det flesta innehåll som köpts av andra medlemmar av den här familjekoncernen, inklusive köp, film, böcker, musik och iCloud-lagringsfamiljplan.

Om du är en familjemedlem i åldern 13 år som vill ta bort dig från en familjedelsgrupp, gå till Inställningar, tryck på iCloud och knacka på ditt namn. Tryck sedan på Lämna familjedelning. Det är allt där det är!

Om du är Familj arrangör ser du inte alternativet Lämna familjedelning. I stället får du möjlighet att sluta dela. Om du väljer det här alternativet kommer du att avbryta familjegruppen. Det är viktigt att notera att om du har familjemedlemmar som är under 13 år måste du överföra dem till en annan familjegrupp innan du kan sluta dela.

Om du är under 13 år kan du överföras till en annan familjegrupp genom att bli inbjuden att gå med i den gruppens organisatör - så länge familjeorganisatören för din nuvarande familjegrupp godkänner den.

Här är några viktiga uppgifter om familjedelning:

  • När du lämnar en familjegrupp kan du gå med eller skapa en ny, men du får bara byta familjegrupper en gång per år.

  • Familjemedlemmar över 13 år kan lämna någon familjedelsgrupp när som helst och grupporganisatören kan när som helst ta bort medlemmar över 13 år.

  • Barn under 13 år kan inte tas bort från en familjegrupp; De kan bara överföras till en annan familjegrupp.

  • Om familjeorganisatören slutar dela eller lämna gruppen kommer familjekoncernen att lösas upp.

Som du kan se är det enkelt att lämna en familjegrupp. Var försiktig så att du inte oavsiktligt bryter upp din grupp!