Så här skapar du gruppmeddelanden på iPhone

I appen Meddelanden på iPhone kan du skapa gruppmeddelanden för att hålla kontakten med flera personer samtidigt. Du kan till och med hålla gruppchattar med kontakter som inte använder en iPhone. Du kan inte bara lägga till någon i en grupp om den inte ingår av alla iPhone-användare med iMessage aktiverad. Gruppmeddelanden kan enkelt komma undan när det finns många människor i ett, men de är fantastiska för att dela information som flera personer behöver veta i ett enda meddelande. Så här skapar du gruppmeddelanden på iPhone.

Så här skapar du gruppmeddelanden på iPhone

Om du av någon anledning inte har skickat ett gruppmeddelande innan du är säker, måste du se till att Gruppmeddelanden är på: Öppna Inställningar, tryck på Meddelanden och välj Gruppmeddelanden på. Med dina inställningar i ordning, så här startar du ett gruppmeddelande.

  • För att starta ett gruppmeddelande, öppna appen Meddelanden.
  • Tryck på ikonen för nya meddelanden i övre högra hörnet.
  • Ange namnen på de vänner du vill lägga till. Alternativt kan du trycka på det blå plusteckenet för att lägga till ett annat och välj den kontakt du vill lägga till.
  • Skriv ditt meddelande och tryck på Skicka. Du har startat ett gruppmeddelande!

  • Om du vill lägga till en ytterligare kontakt i gruppmeddelandet öppnar du grupptråden och trycker på den blå "i" längst upp till höger.
  • Välj Lägg till kontakt. Välj personen från din kontaktlista och tryck på Klar.

Kom ihåg att du bara kan lägga till personer i en grupp om alla användare är på iOS och använder iMessage. Om du till exempel är i en grupp av tre och en av dessa användare använder SMS-textmeddelanden eller är en Android-användare kan du inte lägga till en annan vän. Du behöver helt enkelt skapa ett nytt gruppmeddelande.

Att ta bort någon från ett gruppmeddelande är lite annorlunda. Du kan bara ta bort personer från en iMessage-grupp om tre eller flera personer (inte inklusive dig själv). För att göra det, tryck på den blå "jag" och svep till vänster på personens namn. Alla i en iMessage-grupp kan ta bort någon, men det fungerar inte om någon i den gruppen inte använder iMessage. Du kan dock lämna konversationen oavsett om alla använder iMessage eller inte. Men du kan bara lämna ett gruppmeddelande som har tre eller flera personer, inte inklusive dig själv.

Topp bildkredit: guteksk7 / Shutterstock.com